ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Πακέτα διακοπών Προτάσεις για διακοπές όλο το χρόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Καρύταινα –Στεμνίτσα - Δημητσάνα

Κυριακή :  13 Νοεμβρίου


Αναχωρούμε στις 7.30 π.μ. και περνώντας από τη Σήραγγα του Αρτεμισίου (στάση), την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη φθάνουμε στην ξεχωριστή ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ. Εδώ θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά , το Κάστρο και το θρυλικό εξάτοξο γεφύρι του Αλφειού Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μαίναλο θα επισκεφτούμε τη ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ χωριό με  πέτρινα σπίτια, πολλές εκκλησίες και το φημισμένο από πελεκητή πέτρα καμπαναριό.

Η «ξακουστή ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ  θα είναι ο τελευταίος σταθμός της σημερινής μας εκδρομής. Από την κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται η φημισμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη και ο ανδριάντας του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, θα θαυμάσουμε τη θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού.

Μετά το γεύμα θα επισκεφτούμε το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα υπαίθριο μουσείο μεγάλης λαογραφικής και ιστορικής αξίας στην πηγή του Αγίου Ιωάννη, όπου ο μπαρουτόμυλος, το βυρσοδεψείο, το ρακοκάζανο, η νεροτριβή κ.λ.π. αναβιώνουν τρόπους παραγωγής και επαγγέλματα που χάθηκαν. Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Λεβίδι και μια τελευταία στον Ισθμό.


Κόστος κατ’ άτομο: 20€  

 

 

Photos

Video

Map

Φόρμα Ενδιαφέροντος

TIMEΣ:

 
Page 1 of 1  
Content