ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ

Πακέτα διακοπών Προτάσεις για διακοπές όλο το χρόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Μεσενικόλας – Μορφοβούνι – Καλύβια – Νεοχώρι – Μπελοκομίτη – Φράγμα Ταυρωπού – Αγ. Αθανάσιος
3ήμερη Οδική Εκδρομή


                                    
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα στις 07.30. Με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Στη συνέχεια θα κάνουμε τον γύρω της ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, με το συναρπαστικό τοπίο μιας λίμνης που περιτριγυρίζεται από ψηλά, κατάφυτα βουνά. Είναι ένας παράδεισος κυριολεκτικά για κάθε επισκέπτη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μ. και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιδοθούν σε αγαπημένες δραστηριότητες, όπως η ορειβασία ή το ψάρεμα. Η λίμνη ήταν ιδέα του Νικολάου Πλαστήρα, που υλοποιήθηκε το 1960 με την κατασκευή του φράγματος, που συγκέντρωσε τα νερά των παραποτάμων του Ταυρωπού, θα οποία αξιοποιούνται για την άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑΣ – ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΚΑΛΥΒΙΑ – ΝΕΟΧΩΡΙ – ΜΠΕΛΟΚΟΜΙΤΗ – ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, είναι τα γραφικά χωριά από τα οποία θα περάσουμε , ή θα τα θαυμάσουμε από μακριά, ή θα σταματήσουμε για να τα απολαύσουμε. Επίσης θα σταματήσουμε στο ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΩΠΟΥ, για να δούμε αυτό το θαυμαστό έργο. Προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα θα πάρουμε στην περιοχή. Κατόπιν στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο,  χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΥΛΗ – ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ
Σήμερα μας περιμένει μια αξέχαστη ημέρα στην πανέμορφη φύση της ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ.  Από την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ στα ΤΡΙΚΑΛΑ, την ΠΥΛΗ και κατόπιν,  θα επισκεφθούμε την ΕΛΑΤΗ. Θα συνεχίσουμε για το ΠΕΡΤΟΥΛΙ. Όμορφα χωριά, με πέτρινα γιοφύρια, εκκλησιές, κρήνες, μοναστήρια. Μεσημεριανό προαιρετικό γεύμα στην περιοχή. Το απογευματάκι θα επιστρέψουμε στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Σήμερα μετά από το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον βυζαντινό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που ιδρύθηκε στα τέλη του 10ου, ή στις αρχές του 11ου αι. Είναι τρίκλιτη βασιλική χωρίς τρούλο. Εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι ο μαρμάρινος άμβωνας και οι τοιχογραφίες του ναού που χρονολογούνται από τον 12ο έως τον 16ο αι. Στη συνέχεια,  θα κατευθυνθούμε προς τις Ιερές Μονές των Μετεώρων. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά από το Άγιο Όρος. Το 1100 μ.Χ. περίπου, έφτασαν οι πρώτοι ασκητές στα Μετέωρα. Τον 14ο αι. ο Όσιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης ίδρυσε το πρώτο κοινόβιο. Μέχρι το 1500 μ.Χ. ιδρύθηκαν 24 Μονές, όμως με την πάροδο των ετών ερημώθηκαν. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Την ανδρική  Μονή Βαρλαάμ και τη γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου θα επισκεφθούμε. Με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα και καφεδάκι θα φθάσουμε στην Αθήνα το βραδάκι.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο
             ΔΙΚΛΙΝΟ           ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ     3ο ΑΤΟΜΟ       ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ*


                120 €                 155 €                106 €                 70 €
* Στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οι μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με σύγχρονα ιδιόκτητα τουριστικά λεωφορεία του γραφείου μας.
Οι διανυκτερεύσεις (2) στο ξενοδοχείο ORFEAS 3* στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.
Προγεύματα (2) σε  μπουφέ.
Αρχηγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής - πληροφορίες.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά σε μνημεία όπου απαιτείται κόστος εισόδου.
Ποτά & φιλοδωρήματα.
Ό,τι δεν περιλαμβάνεται στα περιλαμβανόμενα & ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Σημείωση : Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι.

Photos

Video

Φόρμα Ενδιαφέροντος

TIMEΣ:

 
Page 1 of 1  
Content